Kakao masa BIO, 250g

87,00kn 69,60kn

-20%

Osnova za sve čokoladne proizvode.

  • 100 % organska proizvodnja
  • Za pripremu poslastica
  • Ne sadržava šećer
  • Ne sadržava mliječne proizvode
  • Izvor željeza

Opis proizvoda

Kakao masa (kakao „liquor”) je smeđa zrnata masa iz zgnječenih kakaovih zrna. Prirodni kakao maslac u zrnima topi se kod gnječenja, zbog čega se zrna pretvore u kašu zvanu kakao masa.

Iz kakao mase nastaje čokolada, kakao maslac, kakao u prahu i svi ostali čokoladni proizvodi. Naravno, možete konzumirati kakao masu samostalno jer nije ništa drugo nego nezaslađena čokolada.

Sastojci

Kakao masa (Theobroma cacao)*

*iz ekološkog uzgoja

Kako i na što djeluje?

  • Antioksidansi: Super namirnica kakao sadrži više antioksidantnih flavonoida nego bilo koja druga namirnica, uključujući borovnice, crveno vino i zeleni čaj. U stvari, sadrži do 4-puta više antioksidansa nego zeleni čaj.
  • Prirodni afrodizijak
  • Širi krvne žile
  • Izuzetno snažan antioksidans
  • Snižava oksidaciju kod napornih aktivnosti, što sportašima pomaže kod oporavljanja
  • Koristi se za uklanjanje kožnih problema, uključujući osip, psorijazu i opekline
  • Održava zdrav kardiovaskularni sustav
  • Jako sredstvo za ublažavanje stresa
  • Poboljšava rad stanica u krvnim žilama
  • Opušta mišiće
  • Povećanje inzulinske osjetljivosti kod zdravih osoba
  • Izgradnja jakih kostiju i zubi
  • Stimulira rad bubrega i crijeva
  • Sadrži više magnezija nego bilo koja druga hrana
  • Snižava razinu šećera u krvi
  • Smanjuje rizik od stvrdnjavanja arterija
  • Poboljšava probavu
  • Uništava slobodne radikale u tijelu
  • Pospješuje protok krvi u mozak, srce i ostale organe
  • Može se koristiti za povećanje nastajanja majčinog mlijeka
  • Značajnosti poboljšanja raspoloženja
  • Podržava zdravlje srca
  • Snižava loš kolesterol LDL i povećava dobar kolesterol HDL
  • Poboljšava endotelne funkcije kod pretilih ljudi
  • Protuupalna svojstva
  • Smanjuje daljnja živčana oštećenja kod ljudi, koji se oporavljaju od moždanog udara
  • Smanjuje krvni tlak
  • Poboljšava opće dobro raspoloženje
  • Pomaže kod arterioskleroze
  • Pomaže sačuvati mladenačku i lijepu kožu, kosu i nokte

Primjena

Kakao masa se može stopiti i upotrijebiti u receptima s čokoladom. Ako dodate još kakao maslac, dobit ćete kremastu čokoladnu bazu. Kombiniranjem mase sa sirupom agave ili medom, gdje smjesu ostavite stajati u hladnjaku, dobit ćete ukusne sirove čokoladne pločice.

Masa se može upotrebljavati za pripremu čokoladnih smoothie-ja. Jer je masa čvrsta preporučuje se upotreba jakog miksera (blendera), da se svi sastojci dobro izmiješaju.

Hranjive vrijednosti

Prehrambene činjenice:

  • Visoki udjel prehrambenih vlakana
  • Izvor željeza
  • Ne sadržava šećer
Hranjiva vrijednost na 100 g
Energetska vrijednost 2692 kJ / 643 kcal
Ukupno masti 53,6 g
 od čega zasićene 32,1 g
Ugljikohidrati 25 g
 od čega šećeri < 0,1 g
Vlakna 14,3 g
Bjelančevine 14,3 g
Sol < 0,1 g
  RDA (preporučena dnevna količina) na 100 g
Željezo 10 mg 71,4 %

Preporučeni unos za odraslu osobu (8400 kJ / 2000 kcal).


Pogledajte i naše druge bio proizvode → BIO

Neto količina: 250 g
Podrijetlo: Peru
Rok uporabe: zajamčeno više od 9 mjeseci

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Kakao masa BIO, 250g”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *