Rogač u prahu BIO, 250g

34,00kn

Tradicionalna i zdrava alternativa čokoladi.

  • 100 % ekološka proizvodnja
  • Bogat izvor kalcija
  • Balastne tvari
  • Bez glutena
  • Bez genetsko modificiranih organizama
  • Vegansko
  • Sirovo

Opis proizvoda

Mahunarka rogač je dobra zamjena za kakao. Raste na mediteranu, gdje ga odavno uzgajaju zbog njegove izuzetne hranjive vrijednosti. Kao diuretičko sredstvo i vrlo učinkovit smanjivač apetita rogač bez teobromina i kofeina nalazi se u kakau.

Kao zdrava alternativa za djecu rogač sadrži manje masnoća te više vlakana i kalcija od kakaa.
Prirodno bogat s vitaminom D ta ukusna mahunarka pomaže čuvati zdravlje kostiju i probavnog trakta. S prirodnom slatkoćom te baršunastim i karamelnim okusom, rogač će vašim slasticama, tortama i domaćem sladoledu dodati aromu i teksturu.

Za koga je proizvod namijenjen?

  • Za velike i male
  • Za sve ljude koje koje vole zdrave slastice
  • Za vegane i vegetarijance

Sastojci

Ekološki sirovi rogač u prahu

Kako i na što djeluje?

  • Bogat izvor vitamina i minerala

Unatoč tome, da ima rogač blagi okus, bit ćete iznenađeni sa činjenicom, da je odličan izvor vitamina i minerala. Naše sirovo organsko brašno rogača je bogat izvor vitamina A, B, B2, B3, D i E te kalija, željeza, mangana, bakra i nikla. Mnogi ljudi su iznenađeni, kad saznaju, da brašno rogača sadrži triput više kalcija od mlijeka.

  • Izvor pektina i proteina

Osim činjenice, da je zdrava alternativa čokoladi, sadrži rogač samo trećinu kalorija čokolade i odličan je nealergenski izvor pektina i proteina. Isto tako ne sadrži oksalne kiseline, koje se nalaze u čokoladi i poznate su po tome, da sprječavaju apsorpciju kalcija i cinka u tijelu.
Rogač ima prekrasno svojstvo, da pospješuje metabolizam, bez toga da bi tijelo trebalo nepotrebne stimulanse, kao što je teobromin. Rogač u prahu sadrži mnogo antioksidansa fenola, vlakana i mnogo korisnih sastojaka, koji održavaju zdravu razinu kolesterola i šećera u krvi.

  • Tradicionalna i zdrava alternativa čokoladi

Rogač se tradicionalno upotrebljavao kao zaslađivač za brojna jela, prije nego što se proširila upotreba šećerne trske i repice. Na Malti ga izuzetno cijene kao prirodni ublaživač kašlja i upaljenog grla.

  • Detoksicira tijelo i poboljšava imunološki sustav
  • Izvrstan je izvor željeza te ima manje masnoća od kakaa.
  • Sadrži veću koncentraciju vlakana i kalcija nego kakao te je odličan izvor fosfora i magnezija.
  • Kao dobar izvor balastnih tvari brašno rogača potiče probavu i ublažava proljev.
  • Pomaže štititi tijelo od trbušne gripe i djeluje kao antitusik (za smirivanje i ublažavanje kašlja).
  • Ne sadrži kofein ili teobromin, stimulanse, koje nalazimo u kakau.

Primjena

Brašno rogača se upotrebljava na jednak način kao kakao u prahu. Jer je prirodno vrlo slatko, brašno rogača se upotrebljava za slastice. Okus rogača nije tako izražen, zato se preporuča dati 1,5–2-puta više rogača nego kada koristite kakao.


Pogledajte i naše druge bio proizvode → BIO

Neto količina: 250 g
Podrijetlo: Italija
Rok uporabe: zajamčeno više od 9 mjeseci

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Rogač u prahu BIO, 250g”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *