Opis proizvoda
Ghee maslac je pročišćeno kravlje maslo. U Ayurvedskoj tradicionalnoj medicini je ghee maslac cijenjen radi svojih ljekovitih svojstava. Zanima vas više?
Izrađuje se zagrijavanjem na niskoj temperaturi nakon čega se procijedi. Daje fini okus hrani i lijepu žućkastu boju. Termički je tabilan pa na njemu možete i pržiti.
Ghee se u ayurvedi tradicionalno koristi za:
- smanjivanje štetnog kolesterola u tijelu,
- poboljšavanje memorije,
- zaštitu zglobova,
- regulaciju probave,
- usporava procese starnjea,
- i dr.
Ghee ne sadrži kazein i laktozu, zbog čega je pogodan za osobe alergične na mlijeko. Ne sadrži sol, šećer, arome niti konzervanse.
Ghee maslac se koristi za:
- prehrambene svrhe,
- kozmetičke svhre,
- za masažu,
- religiozne svrhe.
Masaža ghee maslacem je izvrsna za cijelo tijelo i kožu te naš balans. Prema Ayurvedi, koža upija ghee te kroz pore odlazi u sve stanice i tkiva organizma i čini im dobro.
Za koga je proizvod namijenjen?
- Za sportaše
- Za sve vegetarijance
- Za sve koji su svjesni važnosti uravnotežene prehrane
Sastojci
100% pročišćeni maslac od kravljeg mlijeka*
* ekološki uzgoj
Čuvati na suhom, tamnom i hladnom mjestu.
Primjena
Ghee se može koristiti za juhe, variva, umake. Ukusan na kruhu, prepečencu ili u zobenoj kaši. Ghee nije potrebno držati u hladnjaku.
Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g
Energetska vrijednost 3677 kJ/ 894 kcal
Masti
od kojih zasićene masne kiseline
99,2 g
70 g
Ugljikohidrati 0,4 g
Bjelančevine < 0,01 g
Vlakna 0 g
Sol < 0,01g
Hranjive vrijednosti
Nutritivne vrijednosti | na 100 g |
Energetska vrijednost | 3677 kJ / 894 kcal |
Masti | 99,2 g |
od čega zasićene | 70 g |
Ugljikohidrati | 0,4 g |
Vlakna | 0 g |
Bjelančevine | < 0,01 g |
Sol | < 0,01 g |
Pogledajte i naše druge masti i ulja iz ponude → ULJA I MASTI
Recenzije
Još nema recenzija.