Bobičast Bulgur kolač za doručak
vegetarijanski / gluten free
- Vrijeme pripreme 10 minuta
- Vrijeme kuhanja 45 minuta
- Ukupno vrijeme 55 minuta
Bobičast Bulgur kolač za doručak je jednostavan i zdrav kolač za doručak. Brzo je gotov i ispunjava vaš dom s toplim mirisom zobi i bobičastog voća.
Sastojci:
- 1 žlica kokosovog ulja bez mirisa Soul Food BIO
- 3 zrele banane, narezane na kolutiće
- 2 ½ šalice smrznutog ili 1 ½ šalice odmrznutog najdražeg bobičastog voća 340 g
- ½ šalice Bulgur Soul Food BIO 94 g, namočite preko noći, 6-8h, kratko se kuha 10ak min, ako želite, možete ga dodatno usitniti uz pomoću nekog procesora hrane
- ½ šalice Musli zob Amisa BIO 67 g
- 3 žlice Šećera kokosove palme BIO Soul Food 25 g
- ¼ žličica himalajske soli Soul Food BIO 1,5 g
- 1 žličica cejlonskog cimeta Soul Food BIO 2,6 g
- 2 šalice kokosovog mlijeka Biona BIO 473 ml, ovisno o tome što god želite
- 2 jaja
- 1 ekstrakt vanilije 5 mL, opcionalno
- ½ šalice kokosov čips BIO
Upute:
- Zagrijte ulje u plitkom loncu ili u velikoj tavi za pirjanje.
- Dodajte narezane banane i kuhajte do 3 minute na svakoj strani, sve dok banane ne počnu smeđiti i karamelizirati se. Maknite s vatre.
- Ako ste radili u niskom loncu, možemo peći direktno u loncu. Ako niste, uzmite srednje veličine protvan za pečenje i posložite banane po dnu. Ravnomjerno posložite i bobičasto voće na banane.
- U zasebnoj zdjeli pomiješajte bulgur, zobene pahuljice, šećer, sol i cimet. Ravnomjerno prelijte preko bobica.
- U zasebnoj zdjeli pomiješajte mlijeko, jaja i vaniliju. Polako i ravnomjerno prelijte preko mješavine bulgura.
- Posipajte kokos čips po vrhu.
- Pecite 45-60 minuta na temperaturi od 190 ° C da vrh bude lagano zasušen.
- Jedite toplo ili hladno, preliveno medom ili s par žličica grčkog jogurta i svježim bobicama.
Soul Food Savjet
Možete zamijeniti korake 3 i 4 pa dobijete voće po vrhu i šarenu tortu 🙂
Soul Food Vam želi dobar tek! 🙂
Izvor: https://www.liveeatlearn.com/berry-bulgur-breakfast-bake/
Posjeti svoju Soul Food internet trgovinu i kupi sastojke za ovaj recept→SOUL FOOD
Pogledajte i naše druge recepte → RECEPTI