Čokolada s tahinijem i ashwagandhom
Ashwagandha postaje sve popularnija i nije neobično vidjeti kako ju sve više ljudi prihvaća kao dodatak prehrani. Ashwagandha djeluje umirujuće za vata i kapha doshu, ali može malo previše grijati za pittu. Osim svojih adaptogenih svojstava, može pospješiti dobrom funkcioniranju imunološkog sustava.
Sastojci:
-
- 2 šalice komadića tamne čokolade
- ½ šalice tahinija Soul Food
- 3 žlice agava sirupa Soul Food
- 1 žlica ashwagandhe u prahu Soul Food
- Sjemenke sezama Soul Food
Upute
Otopite komadiće čokolade na pari. Ako nemate parni kotao, možete topiti u loncu direktno na štednjaku, ali dobro pazite da ne zagori. U međuvremenu pomiješajte tahini, ashwagandhu i agava sirup u maloj posudi. Ako vam je teško miješati zbog gustoće, možete smjesu zagrijati da se malo opusti.
Ulijte otopljenu čokoladu u silikonski kalup za kolačiće, koristeći 1-2 žlice po sloju. Ulijte 1 žličicu smjese tahinija u sredinu čokolade. Miješajući nožem stvorite efekt mramora. Pospite morskom soli i sezamom. Stavite u zamrzivač na 15-20 minuta da se smjesa stvrdne. Čuvajte u hladnjaku.
Uživajte ! 🙂