Garam masala s grahom
Garam masala je indijska mješavina začina.
Garam znači “ljuto” dok masala znači “začini”, ali nije nužno ljuto i začinjeno – naziv se odnosi na tople okuse njegovih sastojaka, poput cimeta i kumina.
Mi smo se odlučili za kombinaciju garam masale i graha.
Recept slijedi u nastavku.
Sastojci:
- 1 žlica biljnog MCT ulja Soul Food BIO
- 1 glavica luka sitno nasjeckana
- 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
- komad đumbira veličine palca, oguljen i sitno narezan
- pola žličice korijandera (po želji zbog intenzivne arome)
- 1 žličica mljevenog kumina
- 1 žličica mljevene paprike
- 2 žličice garam masale
- 400 g sjeckane rajčice iz konzerve
- 400g kuhanog graha šarenog, adzuki ili bijelog
- kuhana basmati riža Soul Food BIO, za posluživanje
Postupak:
- Zagrijte ulje u velikoj tavi na niskoj/srednjoj vatri. Dodajte luk i prstohvat soli te lagano kuhajte uz povremeno miješanje dok luk ne omekša i dobije zlatno žutu boju. Dodajte češnjak, đumbir i kuhajte još 2 minute da češnjak zamiriši, pazite da češnjak ne zagori.
- U tavu dodajte začine i kuhajte još koju minutu. Stavite nasjeckane rajčice i grah, dodajte malo 3 dcl vode i pustite da prokuha.
- Smanjite vatru i kuhajte 15 minuta dok jelo ne postane lijepo i gusto. Po potrebi dodajte još tekućine.
Začinite po ukusu, a zatim poslužite sa kuhanom basmati rižom.
Uživajte i dobar tek! 🙂
Inspiracija: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/kidney-bean-curry
___________________________________________________________________________________________________________________________________
Slobodni ste komentirati bilo koji dio članka i slobodno nam se obratite ako imate nekih pitanja. Pratite nas na Instagramu i tagirajte @Soulfood_CRO te na Facebook-u Soulfood.