Brownies od trešanja
Brownies od trešanja nam je nova poslastica na meniju. Kada je čokolada u pitanju, ne trebamo razmišljati dva puta. Ovo je prekrasno čokoladno voćno iskustvo.
Browniesi od trešanja su prekrasno sočni, vlažni i bogati i vjerujemo da ćete biti oduševljeni! Za vegane može isto biti prava poslastica, jer je brownies od trešanja veganski kolac.
Sastojci
- 1 žlica lanenih sjemenki Soul Food, samljevenih
- 3 žlice vode
- 160 ml vode + 1 žlica rižinog mlijeka u prahu s kalcijem Nature’s Finest, pomiješati
- 1 žličica octa od šipka Raw
- 3 žlice bademovog ulja Soul Food
- 1 žličica vanilije, ako je imate
- 120 g brašna
- 30 g sirovog kakaa Soul Food
- 100 g kokosov šećer Soul Food
- 1 1/2 žličica praška za pecivo
- 1/4 žličica himalajske soli Soul Food
- 12 trešanja, otkoštenih i nasjeckanih
- 50 g tamne čokolade
Upute
- Zagrijte pečnicu na 180° C te namastite i pobrašnite manji protvan (oko 20 x 15 cm).
Pomiješajte lanene sjemenke i vodu i ostavite da nabubri. Pomiješajte rižino mlijeko i ocat. Pripremite trešnje i nasjeckajte tamnu čokoladu. - U jednoj zdijeli pomiješajte sve suhe sastojke te dodajte mokre sastojke i promiješajte kratko dok se sve ne sažme (da brašno i kakao budu mokri). U smjesu stavite narezanu tamnu čokoladu i trešnje i premjestite u protvan.
- Pecite u pečnici 20 – 25 minuta sve dok se ne počnu lagano odvajati rubovi kolača od protvana, odnosno probodite čačkalicom i ako izađe čista – gotovo je.
- Kad je gotovo, izvadite kolač i pečnice te prekrijte čistom krpom. Ostavite ih da se prohlade.
- Kada su već mlaki, narežite ih na komade i uživajte. Ako što ostane, pospremite u posudu za kasnije 🙂
Izvor: https://www.blueberryvegan.com/en/saftige-kirsch-brownies/
Slobodni ste komentirati bilo koji dio članka i slobodno nam se obratite ako imate nekih pitanja. Pratite nas na Instagramu i tagirajte @Soulfood_CRO te na Facebook-u Soulfood.
Pogledajte i naše druge recepte → RECEPTI