Čokoladni Chia krekeri
RAW / VEGAN / VEGETARIJANSKI / SIROVI KREKERI
za otprilike 1 – 2 ladice dehidratora (ovisi koliko ćete tanko raširiti krekere)
Čokoladni Chia krekeri – super delicija koja može dulje stajati, a odlična grickalica za bilo koju prigodu. Fino miriši, a još finije za okusiti!
Sastojci:
- 1 šalica Chia sjemenke Soul Food BIO
- 2 šalice vode
- Sok od 1 naranče
- 1 jabuka, oguljena i nasjeckana
- 1/4 šalice Kakao u prahu Soul Food BIO
- 2 žlice Kokosov šećer Soul Food BIO
- 6 datulja, nasjeckane na sitno ili blendane
- prstohvat Himalajska sol Soul Food
Upute:
- U veliku zdjelu stavite chia sjemenke, prelijte s 1 1/2 šalice vode i ostavite ih potopljene 30 minuta. Dok se chia sjemenke namaču, pripremite ostale sastojke i sve zajedno ih pomiješajte u drugoj zdjelici s preostalih 1/2 šalice vode).
- Tako napravljenu smjesu pomiješajte s natopljenim chia sjemenkama i dobro promiješajte da se svi sastojci prožmu. Razbijte sve čvorove sjemena s gumenim lopaticom ili žlicom.
- Smjesu poklopite i pustite da odstoji 15 – 30 minuta.
- Pripremite svoj dehidrator i policu dehidratora obložite paraflex folijom te raširite smjesu na željenu veličinu i debljinu. Koristite dvije ili više polica – po potrebi.
- Ako želite tanje krekere, razvaljajte smjesu između dvije folije
- Dehidrirati na 60 stupnjeva 60 minuta. Smanjite temperaturu na 45 stupnjeva i dehidrirajte još 6-8 sati.
- Okrenite krekere na drugu stranu i maknite/odlijepite foliju s krekera. Dehidrirati još 6-10 sati, ili dok ne postignete željenu suhoću.
Soul Food Vam želi dobar tek! 🙂
Soul Food Savjet!
- Razrežite krekere prije dehidriranja, a nakon što razvaljate smjesu po polici.
- Ove krekere možete napraviti i u svojoj pečnici – upalite pečnicu, ali bez grijača – samo program sušenja.
Posjeti svoju Soul Food internet trgovinu i kupi sastojke za ovaj recept→SOUL FOOD
Izvor: http://kristensraw.com/blog/2008/09/29/chocolate-chia-crackers-and-amazing-spreads/
Pogledajte i naše druge recepte → RECEPTI