Detoks ljute kokice
Detoks ljute kokice su jedna od mnogobrojnih verzija kako možete začiniti i jesti svoje kokice.
Kokice su sjemenke koje su otkrivene u Americi prije više tisuća godina i očarava ljude stoljećima svojim mitskim i čarobnim šarmom. Kokice mogu biti međuobrok tijekom cijele godine, a postoji i nacionalni dan kokica koji je 19. siječnja.
Evo nekoliko činjenica o kokicama:
- Kokice su zdrava namirnica od cjelovitih žitarica. Kokice su cjelovito zrno, što ga čini dobrim izborom ugljikohidrata. Cjelovite žitarice sadrže vlakna koja su potrebna u svakodnevnoj prehrani. Kokice nemaju umjetne aditive ili konzervanse i ne sadrže šećer.
- Kokice su bez GMO-a. Nikada nije bilo, niti ima trenutno, nijednog genetskog modificiranog organizma (GMO) kokica ili sjemenki kokica na prodaju.
- Dijacetil je uklonjen iz kokica iz mikrovalne pećnice 2006. godine i od tada je većina tvrtki uklonila PFOA-e iz pakiranja.
- Kokice su bez glutena. Kokice ne sadrže gluten iz pšenice, raži ili ječma – vrste glutena koje su najviše povezane s poremećajem glutena.
Recept
Sastojci
- 1/2 šalice kokica Soul Food
- 2 žlice kokosovog ulja Soul Food
- kajenski papar Soul Food, po ukusu
- đumbir soul Food, po ukusu
- himalajska sol Soul Food, po ukusu
- naribana korica limuna, po ukusu
Upute
- Ispecite kokice na suho u loncu u kojem inače pečete kokice.
- Kad su gotove, plebiscite ih u veću posudu iz koje ćete jesti.
- Otopite kokosovo ulje te poprskajte preko kokice.
- Začinite kokice sa đumbirom, kajenskim paprom, naribanom koricom limuna i himalajskom soli po vlastitom ukusu.
Bilješke uz recept
Slobodno zamijenite začine s bilo kojim drugim začinom.
Ako biste voljeli isprobati i eterična ulja u svom receptu za kokice, pazite da koristite eterična ulja samo koja su doivena iz kontroliranog biološkog uzgoja (kba). Tako primjerice možete svojim kokicama dodati eterično ulje limuna i eterično ulje papra, koje imaju antigljivična, antibakterijska i antivirirusna svojstva.
Ove kokice nam se čine totalno otkačene i jedva ih čekamo isprobati. Javite nam i svi svoje dojmove komentarom na ovaj članak 🙂
Pogledajte i naše druge recepte → RECEPTI