JUHA – Crvena leća s curryem i kokosovom mlijekom
VEGETARIJANSKI/VEGANSKI
JUHA – Crvena leća s curryem i kokosovom mlijekom je baršunasto glatka juha posebno je pogodna kao lagani obrok sa smeđom rižom i povrćem.
4 serviranja
Sastojci:
- 3 žlice ekstra djevičanskog Maslinovog ulja Exclusiva BIO
- 2 srednja luka, nasjeckana (2 šalice)
- 1 šalice Crvene leće Soulfood BIO
- 3 srednje mrkve, oguljene i nasjeckane (1 šalica)
- oko 420 ml Biona kokosovog mlijeka BIO ili kokosovog mlijeka u prahu Biona BIO
- 1 lovorov list
- 3 češnja češnjaka, usitnjenog
- 3 cm komadića svježeg đumbira, usitnjenog
- 1 žlica Curry praha Soulfood BIO
- 1/2 šalice sjeckani korijandar
- Himalajska sol Soulfood, po ukusu
Upute:
- U srednjoj tavici zagrijte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte luk i pirjajte 10 min često miješajući sve dok luk ne krene dobivati smeđe – staklastu strukturu.
- Dodajte 4 šalice vode, crvenu leću, mrkve, kokosovo mlijeko, 1 žlicu himalajske soli i lovorov list. Pokrijte i pustite da se kuha na laganoj vatri oko 20 minuta sve dok leća omekša.
- U međuvremenu, u maloj tavici ugrijte preostalo maslinovo ulje. Dodajte češnjak, đumbir, curry prah i korijandar. Pirjajte oko 2 minute neprestano miješajući. Kad se opuste arome i mirisi, dodajte začine u juhu.
- Uklonite lovorov list. U blender (ili uz pomoć nekog drugog procesora hrane) stavite juhu te blendajte do baršunasto glatke strukture. Okusite i dodajte soli po želji.
- Poslužite vruće.
Soulfood Vam želi dobar tek! 🙂
Posjeti svoju Soulfood internet trgovinu i kupi sastojke za ovaj recept→SOULFOOD
Izvor: https://www.vegetariantimes.com/recipes/red-lentil-soup-with-curry-and-coconut-milk
Pogledajte i naše druge recepte→RECEPTI