Juha od brokule s kelpom
Juha od brokule s kelpom odličan je način za ubaciti kelp u svoju prehranu. Fina, kremasta i zamamna! Napravit ćete je za tren, a pojesti još brže.
Ekstra djevičansko maslinovo ulje iz organskog uzgoja, dobiveno izravno iz ploda masline, isključivo mehaničkim postupcima – hladno prešano. Izvrsno je kao dodatak salatama, za izradu umaka i namaza te za razna tijesta i marinade. Izvrsno se slaže i sa sirevima, mirisnim začinskim biljem ili povrćem.
Himalajska sol potječe iz himalajskog pramora od početka života. U to vrijeme nije bilo onečišćenja te se stoga sol prirodno sušila na suncu. Slijedom toga himalajska kristalna sol potpuno je čista i nezagađena.
Koristite himalajsku sol kao alternativu običnoj morskoj soli. Možete je dodati i u kupke, maske za lice i pilinge.
Kelp sadrži sastojke koji imaju učinak na funkcioniranje probavnog sustava i čišćenje tijela. Uredna probava troši višak masnoće u našem tijelu. Kelp u prahu je velika morska trava, koja raste na hranjivom dnu u plitkim oceanima. Bogata je s mineralima, kao što su kalcij, magnezij, željezo itd.
Prirodni diuretik, sprječava zadržavanje prekomjerne vode u tijelu.
Kelp možete ukuhati u svoja jela tada se bolje aktiviraju njegovi sastojci. Ujedno ga možete ukuhati zajedno s mahunarkama jer tada smanjuje crijevne pjesme.
Recept
Juha od brokule se može nazvati i juha od batata – sadrži prekrasni slatki batat kojeg najčešće svi volimo. Uživajte u jelu!
Vrijeme pripreme: 5 minuta
Vrijeme kuhanja: 35 minuta
Ukupno vrijeme: 40 minuta
Prinos: 6 serviranja
Sastojci
- 2 žlice maslinovog ulja Soul Food
- 1 luk (velik, sitno nasjeckan)
- 1 1/4 kilograma slatkog krumpira (bijeli, 1 veliki, oguljen i narezan na kockice)
- 2 šalice povrtnog temeljca, ili ako nemate zamjenite s vodom
- 2 šalice filtrirane vode
- Brokula od 3/4 kilograma (uključujući stabljike)
- 1 prstohvat himalajske soli Soul Food
- 1 žlica alge kelp Sul Food
- 1 šaka klica brokule
Upute
- Zagrijte ulje u najvećoj tavi i dodajte luk. Lagano dinstajte luk 6-8 minuta dok ne omekša i zacakli se.
- Sada dodajte batat, temeljac i vodu, zajedno s malim prstohvatom soli. Kuhajte 8 minuta dok gotovo ne omekša.
- Dodajte brokulu, dozvolite da se opet zagrije na najjače, a potom smanjite i pirjajte još 10-12 minuta dok ne omekša.
- Prebacite juhu u blender, zajedno s 1 žlicom alge te zblendajte. Možda ćete to trebati učiniti u dvije ili tri serije. Kušajte juhu i po potrebi umiješajte još soli.
- Stavite u zdjelice. Ukrasite šakom klica od brokule i možete za dekoraciju posipati s još malo kelpa.
- Poslužite.
Izvor: https://www.yummly.com/recipe/Sweet-Potato-and-Broccoli-Soup-with-Kelp-Flakes-2545487#directions
Slobodni ste komentirati bilo koji dio članka i slobodno nam se obratite ako imate nekih pitanja. Pratite nas na Instagramu i tagirajte @Soulfood_CRO te na Facebook-u Soulfood.
Pogledajte i naše druge recepte → RECEPTI