Ljetne rolice
Ove ljetne rolice od rižinog papira s mangom i mentom savršen su obrok za vruće ljetne dane.
Zdrave su, svježe, niskokalorične i super ukusne, a možete ih poslužiti uz lagani umak od kikirikija.
Ljetne rolice, pogotovo ako su napravljene kod kuće, sjajan su odabir u vrućim ljetnim danima, kao ručak ili lagana večera, a možete ih posluživati i tijekom cijele godine.
Ove ljetne rolice su:
- veganske
- bez glutena
- jednostavne za izradu
- s malo kalorija
- lagane
- zdrave
- pune hranjivih sastojaka
- izvrsno šareno predjelo
Sastojci
Za ljetne rolice u rižinom papiru potrebno je:
- 6 listova vijetnamskog rižinog papira
- 1 avokado
- 1 krastavac
- 1 mango
- 3 mlada luka, narezana na kolutiće
- 3 šalice ljubičastog kupusa, izrezanog na trakice
- 4-6 rotkvica, narezanih na tanke ploškice
- 1 šalica svježe metvice
- 2-3 šalice zelene salate, izrezane na trakice
- 1- 1.5 šalice kuhanih staklenih rezanaca
Za prženi tofu od sezama (nije obavezno):
- 200 g svježeg tofua
- 1 čajna žličica Sezamovog ulja BIO Soul Food
- 1 žlica Soja umaka Soul Food BIO
- 1 žlica Sezamovih sjemenki BIO Soul Food
Za umak od kikirikija:
- 1/2 šalice Kikiriki Maslac hrskavi, sa soli, BIO
- 2 žličice Soja umaka Soul Food BIO
- 1 češanj češnjaka, mljeveni
- 3-4 žlice tople vode
- 1/2 žličice umaka sriracha (nije obavezno)
Upute
Avokado, mrkvu, mango, zelenu salatu i ljubičasti kupus narežite na trakice.
Kad završite s rezanjem povrća, napunite plitku zdjelu vodom i umočite rižine papire u vodu tako da se umjereno namoče s obje strane.
Nemojte ih dugo ostaviti u vodi, kako ne bi postali premekani.
Prvo pripremite tofu (namirnica nije obavezna, ali je stvarno ukusna). Tofu izrežite na tanke prutiće (oko 0,10 centimetara debljine), a sezamovo ulje zagrijte u tavi srednje veličine. U narezani tofu dodajte umak od soje, prebacite u tavu i pržite oko 4 minute dok tofu ne postane smeđi i hrskav. Zatim dodajte sjeme sezama i pecite još minutu.
Namočen rižin papir napunite povrćem i tofuom (ako koristite) i zamotajte poput burrita. Nadjev je najbolje staviti na sredinu, a zatim ga smotati i preklopiti u dva bočna preklopa.
Izrada kikiriki umaka: U srednjoj zdjeli kombinirajte maslac od kikirikija s umakom od soje, češnjakom, toplom vodom i umakom od srirache (po želji).
Ljetne rolice u rižinom papiru poslužite s umakom koji ste sami napravili.
Uživajte i dobar tek! 🙂
Izvor: https://veganheaven.org/recipe/rice-paper-rolls-with-mango-and-mint/
Slobodni ste komentirati bilo koji dio članka i slobodno nam se obratite ako imate nekih pitanja. Pratite nas na Instagramu i tagirajte @Soulfood_CRO te na Facebook-u Soulfood.
Pogledajte i naše druge recepte → RECEPTI