MSM limunada
MSM limunada je ukusan način da unesete MSM, spoj sumpora koji podržava zdravlje zglobova i lijepu kožu. Zaslađeno šećerom od kokosove palme s niskim glikemijskim indeksom, ovo je voćni, osvježavajući napitak koji će zasigurno ugoditi i onim najzahtjevnijim nepcima!
MSM nastaje pri rastu alga u oceanima, a zatim on isparava u oblake. Kada kiši, on pada natrag na zemlju i postaje hrana te hranjiva tvar za sve zemaljske organizme. MSM je vrlo koncentriran u biljkama koje su izložene obilnim kišama – kori borova, divljim travama, Aloe veri itd… MSM se proizvodi ekstrakcijom iz tih biljaka i dostupan je u obliku kristala.
Šećer kokosove palme, dobiven iz nektara kokosove palme, pomaže u održavanju odgovarajuće razine glukoze ili šećera u krvi te pruža obilje hranjivih tvari i minerala, koje vas održavaju zdravima. Visoka razina glukoze je, po istraživanju instituta »Linus Pauling«, povezana s povećanim rizikom oboljenja od šećerne bolesti i od raka. Šećer kokosove palme ima glikemijski indeks samo 35.
Glikemijski indeks je znanstveno dokazan način razvrstavanja ugljikohidrata u namirnicama sukladno s time, kako utječe na razinu glukoze (šećera) u krvi.
Ugljikohidrati s niskim GI probavljaju se sporije i s time dovode do sporog rasta i blagog pada šećera u krvi. Suprotno s time ugljikohidrati sa visokim GI probavljaju se brže i uzrokuju brži rast i brži pad šećera u krvi.
Recept
Vrijeme pripreme: 5 minuta
Vrijeme blendanja: 45 sekundi
Ukupno vrijeme: max 8 minuta
Prinos: 5 – 6 porcija
Sastojci
- ¾ – 1 šalica šećera od kokosove palme Soul Food
- 2 svježe iscijeđena limuna
- 5 šalica vode
- 1 šalica borovnica
- 1 žličica MSM u prahu Soul Food
Upute
- Pripremiti blender.
- Ubaciti sve sastojke u blender.
- Smiksati i gotovo!
Izvor: https://www.sunfood.com/blog/recipes/smoothies-and-beverages/msm-lemonade/
Slobodni ste komentirati bilo koji dio članka i slobodno nam se obratite ako imate nekih pitanja. Pratite nas na Instagramu i tagirajte @Soulfood_CRO te na Facebook-u Soulfood.
Pogledajte i naše druge recepte → RECEPTI