Naan kruščići
Naan kruščići koji su gotovi u svega nekoliko minuta, a za koje nije potrebna pećnica. Zvuči odlično, zar ne?
Ove tople, mekane kruščiće možete napraviti u svega nekoliko minuta, a vaša djeca će ih obožavati! 🙂
Originalno, Naan kruščići potječu iz Irana. Međutim, različite zemlje imaju svoj način pripreme kruha.
Naan je glavna namirnica u Iranu, mnogim zemljama Bliskog istoka, zemljama indijskog potkontinenta kao što su Pakistan, Bangladeš, Šri Lanka i slično.
Idealni su za brzinski međuobrok uz namaz po izboru, a mogu se jesti i samostalno.
Za pripremu kruščića će vam biti potrebno svega 20-ak minuta.
U nastavku slijedi recept:
Sastojci:
- 250 g pirovog bijelog brašna
- 250 g biljnog jogurta (ili običnog jogurta)
- 1 žličica soli
- 3 žličice maslinovog ulja Soul Food BIO ( ili ghee)
Postupak:
- Sve sastojke pomiješajte i izradite glatko tijesto.
- Tijesto podijelite na osam jednakih dijelova.
- Od svakog dijela izradite kuglice koje razvaljajte (ne pretanko) i pecite na vrućoj tavi prethodno premazanu uljem, na srednje jakoj vatri oko 1 minutu sa svake strane ( dok tijesto ne dobije zlatnu boju).
- Premažite maslinovim uljem ili po želji maslacem ili gheejem.
- Poslužite toplo uz domaći hummus.Uživajte i dobar tek! 🙂
Inspiracija: https://rasamalaysia.com/naan/
_____________________________________________________________________________________________________________________________________
Slobodni ste komentirati bilo koji dio članka i slobodno nam se obratite ako imate nekih pitanja. Pratite nas na Instagramu i tagirajte @Soulfood_CRO te na Facebook-u Soulfood.
Pogledajte i naše druge recepte → RECEPTI