Novogodišnja party večera
Novogodišnja party večera još malo pa je došla i zadnje pripreme su u jeku za kućni party u vege stilu! Rade se dipovi, umaci, tortilja čipsevi i dr. Zgodan dodatak vašoj večeri je i ovaj ukusan, a brz recept.
Ako vam štogod ostane, možete isto poslužiti za ručak sljedeći dan.
Vrijeme pripreme: 15 min
Vrijeme kuhanja: 25 min
Serviranja: 4
Recept
Svi vole paprike i feta sir 🙂 Za veganski inačicu ovog recepta, slobodni ste koristiti dimljeni tofu ili neku mahunarku.
Sastojci
- 1 velika crvena, prepolovljeno i isječeno (ostavite stabljike)
- 1 velika žuta paprika, prepolovljeno i isječeno (ostavite stabljike)
- 85g kuskusa Soul Food
- 25 g pinjola, tostirano
- nekoliko crnih maslina, grubo sjeckanih
- 50g feta sira, drobljeno
- 50g poluosušene rajčice, nasjeckanih ili šaku cherry rajčica, razrezane na četvrtine
- 2 žlice nasjeckanog bosiljka
Upute
- Zagrijte pećnicu na 180°C – 200°C uz ventilator. Paprike stavite u mikrovalnu pećnicu na srednju temperaturu na 5 minuta – ako nemate mikrovalnu, kratko ju skuhajte tek toliko da postanu mekane.
- Uzmite lim za pečenje te tako mekane paprike položite na lim.
- U međuvremenu, kuskus stavite u zdjelu i prelijte sa 125 ml kipuće vode. Promiješajte, poklopite zdjelu i pustite da odstoji 10 min. Kuskus promiješajte vilicom da se razdvoji, a zatim umiješajte pinjole, masline, fetu, rajčicu i bosiljak.
- Napunite paprike ovim ukusnim kuskus nadjevom i pecite 10 min.
Bilješke uz recept
Kuskus nadjev može se poslužiti i kao salata sam po sebi – dobra je opcija kada trebate ponijeti ručak sa sobom. Jednostavno stavite u posudu i na vrhu stavite pregršt listova salate. Promiješajte neposredno prije jela.
Dobar tek! 🙂
Ako vam se sviđa recept, slobodno podijelite, komentirajte i šaljite slike.
Izvor: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/mediterranean-stuffed-peppers
Pogledajte i naše druge recepte → RECEPTI