Novogodišnja sirova torta
Sirove torte su idealne za veća druženja iz razloga što su jako ukusne, a ujedno i vrlo zasitne. Zbog raznih prirodnih sastojaka koji ovu tortu čine jedinstvenom, u njenim okusima moći ćete uživati bez grižnje savjesti jer su svi sastojci potpuno prirodni i nisu dodatno obrađivani. Saznajte više u nastavku.
Sastojci:
Podloga:
(za promjer kalupa od 20 cm)
- 150 g Badema BIO Soul Food
- 150 g očišćenih Datulja
- 50 g Kokos ribani BIO Soul Food
- 2 žlice otopljenog Kokosovog ulja BIO Soul Food
- 2 žlice Sirupa od datulja
Krema:
- 300 g Indijskih oraščića BIO Soul Food
- sok 1 limuna
- 50 g Kokos ribani BIO Soul Food
- 7 žlica meda
- 80 g otopljenog Kokosovog ulja BIO Soul Food
- 150 g zamrznutih malina ili šumskog voća
Postupak:
-
- Indijske oraščiće prelijte vodom i ostaviti najmanje 5 sati da se namoče i omekšaju (najbolje preko noći).
- Podloga Stjenke kalupa namažite kokosovim uljem. Navedene sastojke za podlogu sameljite u multipraktiku te smjesu utisnite u kalup.
- Krema Namočene indijske oraščiće ocijedite, isperite te usitnite u multipaktiku. Dobivenu smjesu podijelite na dva dijela. U prvi dio umiješajte ½ dl bademovog mlijeka te kremu rasporedite po podlozi u kalupu. Tortu ostavite u zamrzivaču na 30 minuta. U drugi dio kreme dodajte maline i usitnite u mulipraktiku. Kremu dodajte u kalup i čuvajte u zamrzivaču. (Po želji možete i obrnuti redoslijed ulijevanja kreme u kalup tako da ružičasti dio kreme bude u sredini, a bijeli gore.)
- Tortu izvadite iz zamrzivača 2 sata prije posluživanja. Ukrasite malinama i oraščićima po želji.
Uživajte i dobar tek 🙂
Inspiriracija: https://odslatkogasladje.net/sirova-torta-s-malinama/ _____________________________________________________________________________________________________________________________________
Slobodni ste komentirati bilo koji dio članka i slobodno nam se obratite ako imate nekih pitanja. Pratite nas na Instagramu i tagirajte @Soulfood_CRO te na Facebook-u Soulfood.
Pogledajte i naše druge recepte → RECEPTI