PAŠTETA od crne leće (beluga)
VEGETARIJANSKA PAŠTETA/ BOGATA PROTEINIMA
Ova preukusna vege pašteta bogata proteinima pravi je spas ukoliko ste nespremni a gosti dolaze uskoro. Jednostavna je za pripremu i sve ukupno zahtjeva tek nešto više od pola sata vašeg vremena, od čeka oko pola sata za kuhanje i par minuta za umiješati sve sastojke i izblendati.
Radila sam je jučer i moram neskromno priznati da je planula u trenu! 🙂
Sastojci:
- 250 g Crne Beluga leće Soulfood BIO
- 1,5 dcl maslinovog ulja
- 100 g maslaca (osobno preferiram ekološki jer su kravice koje su dale to mlijeko ipak bitno zdravije i sretnije)
- voda za kuhanje
- 1 dcl vode za pripremu
- ½ čajne žličice Himalajske soli Soulfood
- limunov sok (ovisno o vrsti limuna, potrebno je ½ ili 1 cijeli limun)
- 1 čajna žličica srednje ljutog senfa Biona BIO
- ½ čajne žličice kurkume Soulfood BIO
- ½ čajne žličice svježe mljevenog papra
- ½ čajne žličice garam masale
- ⅓ naribanog muškatnog oraščića
- mali prstohvat kokosovog šećera Soulfood BIO
- čili po želji
- par kapi maslinovog ulja s okusom tartufa po želji
Upute:
- Beluga crnu leću operite i isperite. Ako imate dovoljno vremena, možete je namočiti preko noći. No i bez namakanja beluga leća se relativno brzo skuha.
- Uzmite lonac u koji ćete staviti leću i vodu u kojoj će se kuhati (u omjeru 1:3). Poklopite lonac i pustite da se kuha narednih 25 – 30 minuta dok leća ne omekša. Pred sami kraj kuhanja dodajte garam masalu, kurkumu i maslac. Leća treba nabubriti i upiti svu vodu u kojoj se kuhala.
- Kad se malo prohladi, leću stavite u blender, dodajte ostale sastojke i izblendajte dok ne dobijete finu glatku masu. I to je to, pašteta je gotova! 🙂
- Servirajte je u zdjelici i ukrasite s malo peršuna.
- Ostatke pohranite je u staklenku s poklopcem i odložite u hladnjak te je potrošite unutar 4 dana.
Savjet:
Želite li da vam pašteta duže traje u hladnjaku, prelijte je s tankim slojem ulja koji će je štititi od oksidacije. Također možete na vrh staviti lovorov list koji će je neko vrijeme čuvati od bakterija pa time i od kvarenja.
Autor: Svjetlana Bjelica Jandrečić
Soulfood Vam želi dobar tek! 🙂
Posjeti svoju Soulfood internet trgovinu i kupi sastojke za ovaj recept → SOULFOOD
Pogledajte i naše druge recepte→RECEPTI