Povrtni Quiche
Lagan i pahuljasti povrtni quiche prepun ljetnog povrća.
Ljeto još nije gotovo, stoga smo vam pripremili recept u kojem možete iskoristiti zadnje plodove ljetnog povrća iz vašeg vrta.
Recept
Punjenje:
- 400 g svilenog (mekog) tofua
- 4 žlice brašna od slanutka
- 2-3 režnja češnjaka
- 1 žlica Delikatesnog kvasca Soul Food
- 1,5 žlica Ocat od Nara Bio RAW ili jabučnog octa
- 1 žlica senfa
- 1/2 žličice Kurkume Soul Food BIO(po izboru za boju)
- 5 šalica povrća (na primjer: cherry rajčice, tikvice, poriluk, zeleni grašak, paprika, masline itd.)
- 3 žlice nasjeckanog, svježeg začinskog bilja (na primjer: majčina dušica, ružmarin, origano, bosiljak, vlasac, peršin itd.)
- Himalasjka sol Soul Food
- Papar crni mljeveni Soul Food BIO
Tijesto*:
- 1 šalica + 2 žlice univerzalnog brašna (145 g)
- ½ žličice Himalasjka sol Soul Food
- 1 žlica smeđeg šećera ili ½ žlice Agava Sirup Soul Food BIO
- ¼ šalice čvrstog Kokosovog ulja bez mirisa Soul Food BIO (55 g), (po želji može i s mirisom)
- 4 žlice ledene vode
*250-300 g kore za pitu ili lisnato tijesto (u trgovini ili domaće)-dovoljno je za kalup od 23 cm.
Postupak
- Zagrijte pećnicu na 180 ° C.
- Brašno, sol i sladilo dodajte u blender i promiješajte. Dodajte kokosovo ulje i miješajte dok smjesa postane ”mrvičasta”. U blender dodajte ledenu vodu i smjesu preradite u tijesto.
- Kuglu tijesta stavite na površinu posutu brašnom i razvaljajte u veliku okruglu masu koja može prekriti kalup promjera 23 cm.
- Lagano namastite kalup. Tijesto pažljivo odljepite od površine za valanje i stavite preko kalupa te ga utisnite u dno i stranice i ubodite nekoliko puta vilicom. Višak tijesta koje visi preko stranica odrežite škarama. Takvo pripremljeno tijesto stavite u hladnjak dok pripremate punjenje.
- Svileni tofu, brašno od slanutka, češnjak, delikatesni kvasac, ocat, senf i kurkumu stavite u blender i miksajte sve dok smjesa postane potpuno glatka. Začinite soli i paprom.
- Pripremite povrće. Ovdje su vam potrebne oko 4 šalice povrća, plus još jedna šalica za ukrašavanje. Povrće možete naribati ili krupnije nasjeckati, ovisno koje povrće ste odabrali.
- U pripremljeno tijesto dodajte 4 šalice usitnjenog povrća i svježe začinsko bilje, prelijte mješavinom tofua i sve lagano pomiješajte. Ostatkom povrća ukrasite površinu quichea.
- Povrtni quiche pecite oko 40 minuta ili dok postane čvrste konzistencije i zlatno žute boje. Prije posluživanja ostavite da se ohladi 10-ak minuta.
Uživajte i dobar tek! 🙂
Izvor: https://greenevi.com/vegan-quiche-w-summer-vegetables/
Slobodni ste komentirati bilo koji dio članka i slobodno nam se obratite ako imate nekih pitanja. Pratite nas na Instagramu i tagirajte @Soulfood_CRO te na Facebook-u Soulfood.
Pogledajte i naše druge recepte → RECEPTI