Pržene šparoge s tofuom
Sastojci
- 350 g čvrstog tofua
- 2 žličice ulja od kikirikija
- 2 žlice sjemenki sezama
- ½ žlice kukuruznog brašna
- 2 žlice soja umaka
- 1 žlica bijelog vinskog octa
- 1 režanj češnjaka
- 1 svježi crveni čili, plus dodatak za posluživanje
- 5 cm komad đumbira
- 320 g šparoga
- 150 g klica graha
- 200 g rižinih rezanaca, za posluživanje (po želji)
Upute
- Tofu stavite na tanjur te ga obložite kuhinjskim papirom, a zatim stavite još jedan sloj kuhinjskog papira na vrh – to će pomoći upiti dio vlage i ostavite pola sata.
- Veću tavu stavite na srednje jaku vatru, pažljivo narežite tofu na četvrtine, pa svaki komad ponovno na četiri dijela. Dodajte 1 čajnu žličicu ulja od kikirikija ili sezama u tavu, zatim dodajte tofu i ostavite da se pirja 10 do 15 minuta, ili dok kora ne postane zlatna i hrskava. Takav tofu izvadite u zdjelu.
- Tostirajte 2 žlice sjemenki sezama u tavi, a zatim pomiješajte s tofuom.
- U maloj zdjeli pomiješajte ½ žlice kukuruznog brašna, 2 žlice soja umaka i 1 žlicu bijelog vinskog octa da se sjedine.
- Ogulite i sitno nasjeckajte 1 češanj češnjaka te sitno narežite 1 svježi crveni čili. Ogulite komad đumbira od 5 cm i narežite na trakice. Na šparogama uklonite drvenaste krajeve. Šparoge narežite na kosine.
- Stavite wok na jaku vatru i dodajte 1 žličicu ulja od kikirikija ili sezama. Kad se zagrije, umiješajte češnjak, čili i đumbir, a zatim šparoge i klice graha (po želji). Kuhajte par minuta, odnosno dok sve ne zamiriše i porumeni uz stalno miješanje.
- Umiješajte mješavinu kukuruznog brašna i na srednje jakoj vatri kuhajte 4 do 5 minuta, ili dok se umak ne zgusne, dodajući malo vode, ako je potrebno.
- Poslužite povrće uz tofu s dodatno narezanim crvenim čilijem i kuhanim rižinim rezancima, po želji.
Dobar tek 🙂
Inspiracija: https://www.jamieoliver.com/recipes/vegetable-recipes/asparagus-stir-fry/ _____________________________________________________________________________________________________________________________________
Slobodni ste komentirati bilo koji dio članka i slobodno nam se obratite ako imate nekih pitanja. Pratite nas na Instagramu i tagirajte @Soulfood_CRO te na Facebook-u Soulfood.
Pogledajte i naše druge recepte → RECEPTI