Quinoa zdjela s batatom i prokulicama
VEGAN / VEGETARIJANSKI / BEZ GLUTENA
za 4 – 6 serviranja
vrijeme kuhanja: 30 minuta
Quinoa zdjela s batatom i prokulicama je izvrsno brzo jelo iz samo jedne zdjele za kuhanje! Jesen je puno više od bundeva i jabuka – prokulice, brusnice i batat također su divni plodovi jeseni i sad u sezoni.
Sastojci:
- 1 šalica quinoa (bijela Soul Food BIO, crvena Soul Food BIO, crna Soul Food BIO, quinoa mix Soul Food BIO), isprana
- 1 1/2 šalice povrtnog temeljca (može i vode)
- 1 žlica maslinovog ulja Esclusiva BIO
- 2 režnjeva češnjaka, nasjeckanog
- 1/2 luka, nasjeckanog
- 1 žlica svježeg korijena đumbira, naribanog
- 2 šalice batata, narezanog na kockice
- 1 šalica narezanih prokulica
- 2 žlice sušenih brusnica BIO
- 1/4 šalice narezanih badema
Upute:
- Stavite quinoa i povrtni temeljac (ili vodu) u lonac. Pustite neka zavrije, a potom pokrijte i smanjite vatru kako bi se kuhalo 15 – 20 minuta da se tekućina apsorbira.
- Dok se quinoa kuha, stavite maslinovo ulje, češnjak, luk i đumbir na veliku tavu. Pirjajte na srednjoj toplini 3 – 4 minute da luk bude proziran.
- Dodajte batat i prokulice i pirjajte 10 minuta (ili dok povrće ne omekša).
- Dodajte kuhanu quinou u tavu i dobro promiješajte.
- Maknite s vatre. Umiješajte brusnice i bademe i Vaš ručak je spreman.
Soul Food Vam želi dobar tek! 🙂
Posjeti svoju Soulfood internet trgovinu i kupi sastojke za ovaj recept→SOUL FOOD
Izvor: https://laurenkellynutrition.com/sweet-potato-brussels-sprout-quinoa-bowl/
Pogledajte i naše druge recepte → RECEPTI