Sirove knedle s trešnjama
Sirove knedle s trešnjama su totalno otkačene, zabavne za napraviti i strašno su fine! Punjenje s trešnjama je jednostavna kombinacija trešanja i datulja zamotana u nježnoj i svilenkastoj knedlici od batata i datulja. Ove poslastice su odlične kada idete u goste, nakon kave ili čaja ili pak kao vrhunski desert.
Sastojci
Knedle
- 2,5 šalice pirea ljubičastog batata ili nekog drugog batata
- 1 žlica vode u kojoj su bile namočene datulje
- 1 žlica soka od trešanja nakon otkoštavanja trešanja
- 3 datulje Soul Food, prethodno namočene
- 200 g maslaca kokosa, kokosove kreme Biona (pomiješajte 100g sa 100 ml vode)
- 1/2 žličice cikle u prahu Soul Food (ako nemate ljubičasti batat)
Za punjenje
- 1/3 šalice trešanja, otkoštenih
- 3 žlice soka od otkoštenih trešanja
- 1/3 šalice datulja Soul Food, prethodno namočenih
- 1/2 žlice psyllium ljuskica Soul Food
- 1 žličica cikle u prahu Soul Food, opcionalno
Za posip
- 5 – 6 žlica ribanog kokosa Soul Food
- preostali sok od otkoštenih trešanja
Upute
- Ogulite batat, narežite i skuhajte u vodi. Kuhate ga otprilike 15 min dok ne postane mekan. Procijedite ga i stavite da se hladi. Kad se dovoljno prohladio, stavite ga u blender i blendajte dok ne postane glatka smjesa. Dodajte ostale sastojke i blendajte dok se ne sažmu. Stavite u hladnjak na 30 min ili onoliko koliko je potrebno da smjesa bude dovoljno čvrsta da se rola u kuglice.
- Za punjenje izblendajte trešnje sa sokom i datulje sve dok ne bude glatka smjesa. Dodajte psilliuma i blendajte.
- Premjestite smjesu da se poveže još 30 minuta u hladnjaku.
- Nakon 30 minuta izvadite tijesto za knedle iz hladnjaka. Uzmite tijesto te ga raspodijelite na deset jednakih porcija. Svaku malu porciju primite i svojim rukama nježno zarolajte u kuglicu koristeči kružni pokret dlanovima.
- Izvadite punjenje od trešanja iz hladnjaka i uzmite otprilike 1 žlicu za svaku knedlu. Položite punjenje u sredinu tijesta za knedle i zarolajte u što pravilniju kuglu.
- Za posip po knedlama kombinirajte ribani kokos i ostatak soka od trešanja, rasporedite po dehidratoru i dehidrirajte 1h ili posusite lagano u pečnici. Zarolajte knedle u posip i gotovo!
- Dobar tek!
Izvor: https://www.onegreenplanet.org/vegan-recipe/raw-cherry-dumplings/
Slobodni ste komentirati bilo koji dio članka i slobodno nam se obratite ako imate nekih pitanja. Pratite nas na Instagramu i tagirajte @Soulfood_CRO te na Facebook-u Soulfood.
Pogledajte i naše druge recepte → RECEPTI