Sirovi krekeri s bučinim sjemenkama i špinatom
VEGAN / RAW / GLUTEN-FREE / DIARY FREE / SIROVI
Sirovi krekeri s bučinim sjemenkama i špinatom – Ovi krekeri su izvrsni s mnogim različitim namazima, humusom ili čak samo s kokosovim uljem. Držite ih u spremniku, koji je čvrsto zatvoren, i trajat će nekoliko tjedana.
Sastojci:
- 2 šalice sjemenki suncokreta Soul Food BIO
- 1 šalica sjemenki bundeve Soul Food BIO
- 1 čašu sjemenki zlatnog lana Soul Food BIO
- 1/2 pakiranja špinata ili svježi špinat nasjeckani ili možete koristiti kelj nasjeckani
- 4 – 6 žlica prehrambenog kvasca Soul Food
- 1 luk, sitno nasjeckani
- 3 režnja češnjaka, nasjeckana ili protisnuta
- 4 datulja
- 3 jalapeños (opcionalno)
Upute:
- Ako želite, možete sjemenke suncokreta staviti u neki procesor hrane kako bi ih usitnili.
- Dodajte ostatak sastojaka u procesor i usitnite do manjih komada (ne presitno).
- Stavite smjesu u zdjelu i promiješajte s 2 šalice vode i dobro promiješajte. Pustite da smjesa odleži preko noći ili čak 24 sata da započne malo fermentirati).
- Nakon što odstoji smjesu dobro promiješajte da vidite koliko je suho i hoće li trebati dodati vode. Želite da smjesa je smjesa kompaktna – da ne bude previše suha i da ne bude previše mokra (da ne curi).
- Raširite po ladicama dehidratora i paraflex folije na debljinu koju želite i razrežite nožem u željene oblike primjerice kvadrate.
- Dehidrirajte otprilike 12 sati, okrenite svoje krekere, maknite foliju, te dehidrirajte još 6 do 12 sati, ovisno o debljini krekera – ako su deblji, dehidracija traje malo duže.
Soul Food Vam želi dobar tek! 🙂
Izvor: https://www.onegreenplanet.org/vegan-recipe/raw-pumpkin-seed-crackers-with-spinach/
Posjeti svoju Soul Food internet trgovinu i kupi sastojke za ovaj recept→SOUL FOOD
Pogledajte i naše druge recepte → RECEPTI