Slana torta
Veganska slana torta načinjena od palačinki bez glutena i ukusnim zelenim nadjevima.
Ova preukusna slana torta napravljena je od slojevitih palačinki od slanutka s ukusna tri namaza: bijelog graha i tahinija, tikvica i češnjaka te avokada i artičoka. Ova torta je prava vitaminska bomba te je vrlo hranjiva i zasitna. Ovo jelo punog okusa će se svidjeti svima. Može se jesti topla i hladna, a savšena je za ručak ili večeru uz jednostvnu povrtnu ili zelenu salatu.
Recept:
Palačinke:
- 1,5 šalice brašna od slanutka
- 1,5 šalice vode
- 0,5 žličice praška za pecivo
- Himalajska sol Soul Food (začiniti po želji)
Namaz od graha:
- 250 kuhanog bijelog graha ili 1 konzerva bijelog graha
- 1/2 limuna, sok
- 2 žlice Tahini integralni BIO Biona
- 2 žlice Delikatesnog kvasca Soul Food
- 1/2 žlice suhog bosiljka
- Himalajska sol Soul Food (začiniti po želji)
- Papar crni mljeveni Soul Food BIO (začiniti po želji)
Namaz od tikvica i tahinija:
- 3 češnja češnjaka
- 1 mala tikvica
- 1 žlica Tahini integralni BIO Biona
- 1/2 limuna, sok
- Himalajska sol Soul Food (začiniti po želji)
- Papar crni mljeveni Soul Food BIO (začiniti po želji)
Namaz od avokada i artičoki:
- 1 avokado
- 1 limenka artičoka
- 1 limeta, sok
- 1 češanj češnjaka
- 1 žlica kapara + 1 žlica salamure
- 1/2 žličice Spiruline u prahu Soul Food BIO
- Himalajska sol Soul Food (začiniti po želji)
- Papar crni mljeveni Soul Food BIO (začiniti po želji)
Ukras:
- klice
- kapari
Postupak
Palačinke:
- U zdjelu pomiješajte sastojke za palačinke te ostavite da smjesa odstoji 10ak minuta.
- Na zagrijanu tavu za palačinke dodajte par kapi ulja, zatim šeflju punu smjese i rasporedite po tavi. Ostavite da se peče 2-3 minute na srednje jakoj vatri, zatim okrenite palačinku i pecite još koju minutu. Ponovite postupak s ostatkom smjese.
Namaz od graha : sve sastojke za namaz od graha stavite u blender i blendajte dok smijesa postane glatka. Ako je pregusto, dodajte nekoliko žlica vode, ali pazite da ne bude prerijetko.
Namaz od tikvica i tahinija: sve sastojke za namaz od tikvica i tahinija stavite u blender i blendajte dok smijesa postane glatka.
Namaz od avokada i artičoki: sve sastojke stavite u blender i miješajte dok smjesa postane potpuno glatka. Začinite solju i paprom te dodajte kapare i ocijeđene artičoke. Blendajte pulsirajući nekoliko puta da se dodani sastojci sjedine sa smjesom. Ako više volite glatki namaz, blendajte duže.
Slana torta – izrada: stavite palačinku na tanjur te na nju rasporedite oko 2/3 šalice prvog namaza. Ponavljajte to s ostatkom palačinki i punjenjem dok ne iskoristite sve palačinke i punjenje. Po želji možete izmjenjivati namaze ili napraviti lijepu ombre tortu.
Ukrasite s klicama i kaparima. Prije posluživanja narežite tortu na jednake kriške.
Uživajte i dobar tek! 🙂
Izvor: https://greenevi.com/savoury-chickpea-crepe-cake/
Slobodni ste komentirati bilo koji dio članka i slobodno nam se obratite ako imate nekih pitanja. Pratite nas na Instagramu i tagirajte @Soulfood_CRO te na Facebook-u Soulfood.
Pogledajte i naše druge recepte → RECEPTI