Začinjeno varivo od muškatne tikve i Mungo graha
VEGANSKI / BEZ GLUTENA / BEZ MLIJEČNIH PROIZVODA
Začinjeno varivo od muškatne tikve i Mungo graha je sigurne za osobe koje izbjegavaju gluten i pšenicu. Varivo je visokoproteinsko te s visokim postotkom vlakana.
Za 6 serviranja
Vrijeme kuhanja: 40 minuta
Sastojci:
- 1,75 kg muškatne tikve
- 2 velike šake kelja
- 1 1/2 šalice Mungo graha Soulfood BIO
- 1 veliki luk, sitno sjeckani
- 4 režnja češnjaka, nasjeckana
- 1 žlica Curry praha Soulfood BIO
- 1 žličica Kurkume Soulfood BIO
- 1 žličica piskavice
- 1 žličica sjemena gorušice
- Sjeme od 6-8 kardamoma
- 1/2 žličica Cimeta u prahu Soulfood BIO
- 1 žličica kumina u prahu
- 1 žličica korijandra u prahu
- 5 cm komadić svježeg đumbira
- 2 žlice paste od rajčice ili 2 dcl Passata rustica BIO
- 2 1/2 šalice povrtnog temeljca (ako nemate, zamijenite s vodom)
- 2 žličice soka od limete
- 1 2/3 šalice kokosovog mlijeka BIO
- 1 žlica kokosovog ulja ekstra djevičanskog Soulfood BIO ili 3 žlice maslinovog ulja Esclusiva BIO
- Svježi korijander
- Himalajska sol Soulfood i papar, za okus
- Chili pahuljice, okus
Upute:
- Mungo grah namočite u vodi 4 sata. Izvadite ga i isperite.
- Zagrijte vodu u zdjelici te dodajte himalajske soli. Kad zakuha, dodajte mungo grah i kuhajte 15 – 20 minuta. Još uvijek će biti malo tvrđi.
- Zagrijte kokosovo ulje (ili maslinovo ulje) u drugoj velikoj zdjelici. Dodajte sitno sjeckani luk i mljeveno češnjak i pirjajte stalno miješajući dok ne bude mekano.
- Dodajte curry prah, kurkumu, piskavicu, sjemenke gorušice, zdrobljeni kardamom, cimet, kumin, korijandera u prahu, naribanog đumbira, paste od rajčice ili pasate Rustica i chillia. Pirjajte nekoliko minuta kako biste oslobodili mirise.
- Dodajte muškatne tikve narezane na kockice.
- Dodajte povrtni temeljac (ili vodu) i kuhajte 15 – 20 minuta dok muškatna tikva ne bude mekana.
- Dodajte kokosovo mlijeko, skuhani mungo grah i kelj. Kuhajte nekoliko minuta dok kelj ne omekša.
- Neposredno prije posluživanja dodajte sok od limete te himalajske soli i papra za okus.
- Pospite po vrhu sa sjeckanim svježim korijanderom.
Soulfood Vam želi dobar tek! 🙂
Posjeti svoju Soulfood internet trgovinu i kupi sastojke za ovaj recept → SOULFOOD
Izvor: https://www.onegreenplanet.org/vegan-recipe/spiced-butternut-squash-and-mung-bean-stew/
Pogledajte i naše druge recepte→RECEPTI