Zimski PROTEINSKI doručak
Bogato proteinima/ Bez glutena
Zimski PROTEINSKI doručak, jedan primjer doručka kakvog mi volimo, sastoji se od čaja i prefinih palačinki! Čaj Pukka Divlja Jabuka s Cimetom + palačinke od kokosovog brašna i banane s Proteinella namazom (proteinskim čokoladnim namazom koji glumi nutellu).
Tijesto za palačinke:
Sastojci:
- 1 veća zrelija banana
- 1 jaje (u veganskoj varijanti umjesto jaja može se dodati 1 čajna žličica organskog psylliuma Soul Food BIO)
- 2 žlice mljevenih badema
- 1 žlica organskog kokosovog brašna Soul Food BIO
- 1 žličica organskog kokosovog ulja bez mirisa Soul Food za pečenje
- 1 žličica organskog cejlonskog cimeta Soul Food BIO
- 1-2 žličice organskog kokosovog šećera Soul Food
Za premaz:
- Čokoladna Proteinella – fini proteinski čokoladni namaz zaslađen maltizolom
Priprema:
- U dubokom tanjuru ili zdjelici vilicom zgnječite bananu.
- Dodajte psyllium ili jaje pa sve dobro zajedno umutite.
- Smjesi dodajte mljevene bademe, kokosovo brašno, kokosov šećer i cimet. Količine ćete možda morati povećati s obzirom na veličinu jaja i banane koje ste koristili, s obzirom na to da su oni vezivo. Dakle, ako je jaje bilo jako malo, možda ćete trebati dodati još po jednu žlicu badema ili kokosa. Smjesa mora biti gusta, ljepljiva i malo grudasta od komadića banane da se palačinke ne bi izlile po tavi i pretvorile u “omlet”.
- Na većoj tavici s nepranjajućim dnom rastopite kokosovo ulje pa kad se tava ugrije, dodajte smjesu – za svaku palačinku oko 3 velike žlice, odnosno mjericu koja odgovara tom obujmu.
- Pecite na srednje jakoj vatri, dok se ne zarumene, oko 1,5 minute, pa okrenite da se isto ispeku i s druge strane.
- Poslužite s premazom od Proteinelle ili voćem po izboru.
Soul Food Vam želi dobar tek! 🙂
Izvor: https://www.culinary-postcards.com/
Posjeti svoju Soul Food internet trgovinu i kupi sastojke za ovaj recept→SOUL FOOD
Pogledajte i naše druge recepte → RECEPTI