Domaći krekeri – 5 sjemenki!
VEGAN / RAW / GLUTEN-FREE / DIARY FREE
Domaći krekeri – 5 sjemenki su zdravi i domaći krekeri i ukusni zalogaji samostalno ili uz Vašu najdražu paštetu ili umak.
Sastojci:
- 1 šalica sjemenki suncokreta Soul Food BIO
- 3/4 šalice sjemenki bundeve Soul Food BIO
- 1/2 šalice sjemena chia Soul Food BIO
- 1/2 šalice sjemena sezama
- 1/4 šalice sjemenki zlatnog lana Soul Food BIO
- 1 žličica himalajska sol Soul Food
- 1 1/2 šalice vode
- 1 žlica delikatesnog kvasca Soul Food BIO
- 1 žlica sušenog bilja po vašem izboru (origano ili bosiljak ili vlasac ili …)
- 1 žličica čili grubo mljeveni (opcionalno)
Upute:
- Pomiješajte sve sjemenke s vodom i ostavite 10-15 minuta kako bi se sjemenke napunile vodom.
- Dodajte ostale sastojke, a zatim sve dobro promiješajte.
- Razmažite smjesu u tanki sloj na paraflex folije i stavite na police svog dehidratora. Idealna debljina je oko 3-4 mm. Previše tanki krekeri bit će vrlo krhki, a previše debeli bit će više poput kolačića od sjemenki od krekera. Razrežite smjesu u nešto veće kvadrate radi lakšeg odjeljivanja kada će biti suhi.
- Stavite dehidrirati na 75 stupnjeva 60 minuta, potom smanjite na 45 minuta narednih 6 – 8 sati. Nakon toga okrenite krekere te maknite foliju kako bi se krekeri ravnomjerno posušili i dehidrirajte još 6 – 8 sati ili dok krekeri ne budu odgovarajuće suhoće.
- Čuvati u suhom hermetični zatvorenom spremniku.
Soul Food Savjet
Ako nemate dehidrator, možete upotrijebiti i pećnicu podešavajući je na najnižu temperaturi – grijač isključite, samo neka radi ventilator. Smjesu možete staviti na pek papir (masni papir za pečenje). Pratite krekere te ih okrenite kada su spremni posušiti se i na drugoj strani.
Soul Food Vam želi dobar tek! 🙂
Izvor: https://quitegoodfood.co.nz/easy-home-made-five-seed-crackers/
Posjeti svoju Soul Food internet trgovinu i kupi sastojke za ovaj recept→SOUL FOOD
Pogledajte i naše druge recepte → RECEPTI