Sirova torta s borovnicama i indijskim oraščićima
Kako zadovoljiti potrebu za slatkim bez grižnje savjesti?
Sirove torte su postale pravi hit među ljubiteljima slastica jer se mogu napraviti u kratkom vremenu, a time lako možete zadovoljiti potrebu za slatkim bez grižnje savjesti!
Prednost sirovih kolača i torti je ta da se sastojci ne moraju kuhati niti peći, čime štedite na vremenu. Izrada je vrlo jednostavna, a ono što je najvažnije – koriste se samo prirodni, uglavnom sirovi sastojci.
Sirova torta se može raditi sa raznim vrstama voća, a mi smo se ovaj puta odlučili za ukusne borovnice.
Divlje borovnice – pravo šumsko i totalno divlje osvježenje te su prava injekcija antioksidanasa.
Indijski oraščići – vrlo ukusan međuobrok bogat vitaminima i mineralima koji blagotvorno djeluju na ljudski organizam. Najčešće se koriste za podlogu sirovih torti i kolača.
Agavin sirup – odlična zamjena za rafinirani šećer ili med.
Recept:
- Kora:
- ¾ šalice sirovih ili prepečenih (za zlatniji izgled) Indijskih oraščića Bio Soul Food
- 1 Datulja medjool Jumbo BIO (ukloniti košticu)
- 1 žlica Kokosovog ulja ekstra djevičansko BIO Soul Food
- ½ žlice Agavinog Sirupa Soul Food BIO
Punjenje:
- ½ šalice sirovih Indijskih oraščića Bio Soul Food, prethodno namočenih i procijeđenih
- 3 žlice Agavinog Sirupa Soul Food BIO
- 2 žlice limunovog soka
- 2 žlice Kokosovog ulja ekstra djevičansko BIO Soul Food, ukapljeno
- 1 žličica čistog ekstrakta vanilije
- ⅛ žličice Himalajske soli Soul Food
Dodaci:
¼ šalice svježih borovnica ili Borovnice divlje Soul Food BIO
Postupak:
- Sve sastojke za koru, osim agavinog sirupa, usitnite u fini prah. Zatim dodajte sirup i miksajte da se sve sjedini u ljepljivu smjesu. Kada je smjesa gotova, prebacite je u kalup od 12.7 cm i utisnite koru u dno i stijenke kalupa. Držite koru u zamrzivaču dok radite punjenje.
- Sve sastojke za punjenje preradite u glatku smjesu u mikseru na najjačoj brzini. Ulijte ovu smjesu u prethodno pripremljenu koru, napunivši je malo niže od rubova stijenki kore.
- Pospite svježim borovnicama ili divljim zaslađenim borovnicama i laticama cvijeća (ako ih koristite). Zamrznite na 5-6 sati ili preko noći.
Uživajte i dobar tek! 🙂
*Prethodno namakanje indijskih oraščića: Pravilna tehnika namakanja traži vrijeme. Radi se tako da stavite oraščiće u staklenu zdjelu, prelijete vodom i ostavite da se namaču 4 sata (ili preko noći u hladnjaku). Zatim procijedite i bacite vodu. Ovom tehnikom namakanja čuvaju se hranjivi sastojci i poboljšava probavljivost namirnice.
Za ubrzani proces namakanja, prelijte oraščiće prokuhanom vodom i namačite 15 minuta, zatim procijedite i bacite vodu. (Napomena: ova tehnika ne čuva nutritivne vrijednosti sastojaka). Orašasti plodovi se prethodno namaču radi lakšeg miješanja u glatku konzistenciju nalik kolaču od sira.
Izvor: https://www.unconventionalbaker.com/recipes/raw-blueberry-cashew-cheesecake/
Slobodni ste komentirati bilo koji dio članka i slobodno nam se obratite ako imate nekih pitanja. Pratite nas na Instagramu i tagirajte @Soulfood_CRO te na Facebook-u Soulfood.
Pogledajte i naše druge recepte → RECEPTI