KUS KUS s prženim povrćem
VEGAN / VEGETARIJANSKI
Kus kus s prženim povrćem odličan je recept za sve one koji vole puno boja i veselja na tanjuru. Ovaj recept može biti kao prilog ili kao glavno jelo. Možete ga poslužiti i sa svježom salatom.
Za 6 serviranja
Vrijeme pripreme: 50 minuta
Sastojci:
- 2 crvena luka, nasjeckana na deblje komadiće
- 3 srednje cikle ili 10-12 manjih, oguljenih i nasjeckanih na kockice 2 cm
- 200g bundeve, očišćene i nasjeckane na kockice 2 cm
- 6 mala ili 3 srednja mrkva, očišćene i nasjeckane na kockice 2 cm
- 2 batata, očišćenog i nasjeckanog na kockice 2 cm
- 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja Esclusiva BIO
- 2 žličice Kokosovog šećera Soul Food BIO
- Himalajska sol Soul Food i mljeveni crni papar
- 2 šalice Kus kusa Soul Food BIO
- naribana korica od 1 limuna
- 2 šalice kipuće vode
- ½ čaše lišća mente (oko 50 listova), nasjeckanih ili rastrganih
- ¼ šalice soka od limuna
- ½ šalice nesoljenih pistacija, nasjeckanih
Upute:
- Zagrijte pećnicu na 180˚C.
- U veliku tavicu za prženje stavite pripremljeno povrće – rasporedite u što tanjem sloju. Začinite maslinovim uljem, kokosovim šećerom, himalajskom soli i paprom po ukusu.
Pržite oko 30 minuta ili dok povrće ne postane mekano i ne počne karamelizirati. - U veliku zdjelu pomiješajte kus kus, limunovu koricu, himalajsku sol i kipuću vodu. Ostavite da stojite oko 10 minuta, a zatim probajte vilicom da li je dovoljno omekšalo.
- U zdjelu s kus kusom dodajte prženo povrće, mentu i sok od limuna i lagano ih miješajte.
Prebacite u posudu za posluživanje i ukrasite s nasjeckanim pistacijama.
Soul Food Vam želi dobar tek! 🙂
Posjeti svoju Soulfood internet trgovinu i kupi sastojke za ovaj recept→SOUL FOOD
Izvor: https://www.annabel-langbein.com/recipes/couscous-with-roasted-vegetables/366
Pogledajte i naše druge recepte → RECEPTI