Visokoproteinski Chili – Bulgur & Crni grah
Čaroban, ukusan i LAGAN vegetarijanski chili s gotovo 20 grama proteina po obroku! Inicijalno ovaj recept ide s crnim grahom, no izvrstan je i s našim Azuki grahom Soul Food BIO.
Za 4 serviranja
Vrijeme pripreme: 20 minuta
Vrijeme kuhanja: 18 minuta
UKUPNO VRIJEME: 38 minuta
Sastojci:
Visokoproteinski Chili – Bulgur & Crni grah:
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja Esclusiva
- 2 režnja češnjaka, nasjeckana
- 1 crveni luk, nasjeckani
- 1/8 žličice Himalajske soli Soul Food (po okusu)
- 1 crvena paprika, narezana na kockice
- 1 zelena paprika, narezana na kockice
- oko 430 g Azuki graha Soul Food BIO (namočenog 6 – 8 sati, skuhanog cca 30 min dok ne omekša) ili isto toliko crnog graha (namočenog 6 – 8 sati, skuhanog cca 50 min dok ne omekša) ili 2 konzerve crnog
- graha, ispranog i posušenog
- 3 šalice povrtnog temeljca (može i voda)
- 1 chipotle jalapeno paprika u umaku adobe (slatko kiseli umak rajčica), narežite na sitne kockice zajedno s sjemenkama (može izostaviti, ako želite blagi čili) ili stavite 1 preprženu jalapeno ili neku drugu jako
- 1 ljutu papričicu, nasjeckanu na komadiće (po potrebi)
- 3/4 šalice Bulgur Soul Food BIO
- 1 žličica kumina
- 1 žličica origana
- 1 žličica slatke dimljene paprike
- sok 1 limete
- 280 g ili 1 ¼ šalice enchilada umak
Domaći enchilada umak (vrijeme: 15 minuta):
- 400 g umak od rajčice Rustica BIO (može i 1 svježa rajčica dodatno, može i pelati)
- vode, po potrebi
- 50 g brašno crvene leće Soul Food (Gluten Free) BIO
- 100 g luka, nasjeckanog na kriške
- 1 režanj češnjaka, nasjeckani
- 15 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja Esclusiva
- 1 žličica kokosovog šećera Soul Food BIO
- 1 žličica chili u prahu
- 1 žličica kima
- 1 žličica kurkume Soul Food BIO
- 1 žličica origana
- papar i himalajska sol Soul Food, po ukusu
Na tavici popržite luk na ulju i dodajte brašno te stalno miješajte pazeći da ne zagori. Dodajte sve začine te pržite još 3 – 4 minute, a zatim dodajte umak od rajčice. Ako je potrebno, dodajte vode da razrijedite. Dodajte češnjak, himalajsku sol i papar te kuhajte još oko 10 minuta na laganoj vatri. Štapnim mikserom ili u blenderu blendajte umak na bi bio glatke kremaste strukture. Ako još umak nije dovoljno gust, zgusnite ga još malo na vatri – ako je pak rijedak, dodajte još malo vode.
Upute:
- Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu. Dodajte češnjak, crveni luk i sol te pirjajte miješajući 2-3 minute, sve dok luk nije mekan.
- Dodajte paprike i pirjajte još 5 minuta, dok ne omekšaju.
- Dodajte sve preostale sastojke u lonac i zakuhajte, potom smanjite vatru, poklopite i pustite 10 minuta da se lagano kuha.
- Probajte Vaš visokoproteinski chili te dodajte još himalajske soli ako to želite (to će ovisiti o slanoći povrtnog temeljca ako ste ga koristili i enchilada umaku).
- Kad se skuhalo, maknite lonac s vatre i ostavite poklopljenim još 10 minuta.
- Poslužite visokoproteinski chili topli s preljevima po izboru – korijandar, kiselo vrhnje, tko voli neka stavi ribanog sira ili tortilla čipsa – mašti nema kraja.
Soul Food Vam želi dobar tek! 🙂
Posjeti svoju Soul Food internet trgovinu i kupi sastojke za ovaj recept→SOUL FOOD
Izvor: http://veggieandthebeastfeast.com/2015/11/24/high-protein-bulgur-black-bean-chili/
Pogledajte i naše druge recepte → RECEPTI