Opis proizvoda
Badem cijeli je vrlo hranjiva i korisna namirnica, bogata kvalitetnim masnoćama, bjelančevinama i mineralima.
Badem (lat. Prunus amygdalus) je oduvijek bio vrlo cijenjen zbog svojih velikih blagodati po zdravlje te se njegov uzgoj proširio i po Sredozemlju. U 18. stoljeću su ga donijeli u Kaliforniju, koja je postala jedan od najvećih proizvođača badema u svijetu.
Postoje dvije vrste badema:
- slatki badem (Prunus amygdalus dulcis) – njega konzumira šira populacija i
- gorki badem (Prunus amygdalus amara).
Za koga je proizvod namijenjen?
- Za sportaše
- Za vegetarijance i vegane
- Za sve koji vole orašaste plodove
Sastojci
Badem cijeli
Kako i na što djeluje
Kožica badema sadrži preko 20 flavonoida koji su poznati antioksidansi. Poznati antioksidans koji se nalazi u bademu je i vitamin E. Badem jako vole svi kao konzumirati kao ukusan međuobrok.
Hranjive vrijednosti
U 100 grama badema možete naći:
- oko 22 g ugljikohidrata od čega 12 g dijetalnih vlakana,
- oko 21 gram bjelančevina,
- oko 49 grama masti,
- oko 140% preporučene dnevne količine mangana
- oko 75% magnezija
- oko 60% bakra
- oko 50% fosfora
- oko 130% vitamina E
- oko 51% riboflavina (B2)
Primjena
Dodajte badem u smoothie, žitarice, salate, umake ili ga konzumirajte kao savršenu grickalicu.
Pogledajte i naše druge orašaste proizvode → ORAŠASTI PROIZVODI
Recenzije
Još nema recenzija.