Indijski orasi Cijeli Bio Soul Food, 500g
Indijski oraščić je idealan međuobrok i mnogima je omiljeni snack. Koristi se pri izradi raznih namaza, umaka, jela od povrća, torti i kolača.
Jeste li znali da indijski oraščić ne spada u orašaste plodove već sjemenke? On je zapravo sjemenka Cashew jabuke koja je plod indijskog oraha.
Indijski oraščić je vrlo fina i hranjiva namirnica, koju možemo redovito konzumirati zbog svojih zdravstvenih dobrobiti koje pruža organizmu.
Upotreba
Može se konzumirati sirovo, kao dodatak raznim jelima i slasticama.
Ne preporuča se pretjerana konzumacija velikih količina oraščića, već je potrebno postepeno uvoditi u prehranu.
DEKLARACIJA:
Naziv: Indijski orasi – cijeli
Sastojci: 100% indijski oraščići – neprženi*.*ekološki uzgoj.
Upotreba: Indijski oraščići su idealan međuobrok ili grickalica.
Neto količina: 200 g
Zemlja podrijetla: Vijetnam
Najbolje upotrijebiti do kraja: otisnuto na ambalaži.
Uvjeti čuvanja: čuvati na suhom i hladnom mjestu.
Stavlja na tržište RH: Šakti ko d.o.o., Okićka lijevi odvojak 8, 10430 Samobor
Pogledajte i druge naše orašaste proivode u ponudi → ORAŠASTI PLODOVI
AVERAGE NUTRITIONAL VALUES (per 100g)/ PROSJEČNE NUTRITIVNE VRIJEDNOSTI (na 100g)
Energy/ Energija |
293 |
Kcal |
|
1240 |
kJ |
Protein/ Bjelančevine |
2,4 |
g |
Total Fat/ Masnoće ukupno |
0,3 |
g |
– of which saturated/ od čega zasićene |
0,1 |
g |
Carbohydrate/ Ugljikohidrati |
65 |
g |
– of which sugars/ od čega šećeri |
48 |
g |
Dietary Fiber/ Dijetetska vlakna |
3.8 |
g |
Salt/ Sol |
0.01 |
g |
Sastojci:
Podloga:
(za promjer kalupa od 20 cm)
Krema:
Postupak:
-
- Indijske oraščiće prelijte vodom i ostaviti najmanje 5 sati da se namoče i omekšaju (najbolje preko noći).
- Podloga Stjenke kalupa namažite kokosovim uljem. Navedene sastojke za podlogu sameljite u multipraktiku te smjesu utisnite u kalup.
- Krema Namočene indijske oraščiće ocijedite, isperite te usitnite u multipaktiku. Dobivenu smjesu podijelite na dva dijela. U prvi dio umiješajte ½ dl bademovog mlijeka te kremu rasporedite po podlozi u kalupu. Tortu ostavite u zamrzivaču na 30 minuta. U drugi dio kreme dodajte maline i usitnite u mulipraktiku. Kremu dodajte u kalup i čuvajte u zamrzivaču. (Po želji možete i obrnuti redoslijed ulijevanja kreme u kalup tako da ružičasti dio kreme bude u sredini, a bijeli gore.)
- Tortu izvadite iz zamrzivača 2 sata prije posluživanja. Ukrasite malinama i oraščićima po želji.
Uživajte i dobar tek
Recenzije
Još nema recenzija.