Aru prah Soul Food BIO, 250g

23,80kn

Aru prah je bijeli prah bez okusa, koji se koristi za zgušnjavanje juha, umaka i druge hrane.

Opis proizvoda

Aru prah (Arrowroot prah) je bijeli prah bez okusa, koji se koristi za zgušnjavanje juha, umaka i druge hrane. Prašak se sastoji od škroba izvađenog iz različitih tropskih gomolja poput aroowroota (streličastog korijena) biljke i manioke.

Aru prah ima dva puta veću moć zgušnjavanja od pšeničnog brašna jer ne sadrži gluten i proteine. Za razliku od kukuruznog škroba, aru prah stvara savršenu gustoću i ne razgrađuje se u kombinaciji s kiselim sastojcima poput voćnog soka. Aru prah je također otporan na smrzavanje dok su mješavine s kukuruznim škrobom sklone razbijanju nakon smrzavanja i odmrzavanja.

Za koga je proizvod namijenjen?

  • Za sve koji trebaju zdravi sastojak za zgušnjavanje hrane
  • Za sve koji su svjesni važnosti zdrave i uravnotežene prehrane

Sastojci

Aru prah, dodatak prehrani

Primjena

Budući da je otporan na različite kisele sastojke, sjajan je za zgušnjavanje voćnih gelova i umaka. Također je odličan za izrađivanje domaćeg sladoleda jer ometa stvaranje velikih ledenih kristala i nije zahvaćen smrzavanjem.

Iako je dobar za sladoled, ne preporučuje se za korištenje s drugim mliječnim proizvodima jer može proizvesti nepoželjnu teksturu. Što se tiče druge upotrebe, sličan je kukuruznom škrobu jer se koristi za zgušnjavanje juha, umaka i slične druge hrane.

Baš kao i kukuruzni škrob, aru prah se treba kombinirati s vodom sobne temperature kako bi se stvorila kaša prije dodavanja vruće tekućine. Dodavanje vruće tekućine će uzrokovati bubrenje molekula.


Pogledajte i naša druga brašna→BRAŠNA

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Aru prah Soul Food BIO, 250g”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *